divendres, 25 de novembre del 2016

VISITA I XERRADA FRANCESCO TONUCCI

El dia 22 de Novembre de 2016, un grup de nens i nenes de sisè de primària, van tindre la oportunitat de assistir a una exposició i Xerrada amb dibuixant, mestre i psicopedagog Francesco Tonucci alias FRATO.
En primer lloc vàrem arribar al recinte de la Universitat de Lleida al Campus de Cappont. Un cop al lloc, ens indicaren on tindria lloc l’exposició. Seguidament, vam iniciar la visita a l'exposició: Una explicació oral i gràfica amb diferents vinyetes dibuixades pel mateix Francesco. També vam veure diferents imatges d’ell mateix, amb la seva escola, algunes manualitats... Ah, i com a anècdota, ens el vam trobar en persona i vam poder xerrar-hi una estona.
Una de les seves curiositats és que: en la època que el van deixar jugar, es va inventar uns cavallets fets de cartolina, amb els quals feia carreres.
A continuació vam anar a una sala a fer la nostra pròpia vinyeta o una inspirada en alguna del Francesco.
Després vam assistir a la xerrada del Francesco Tonucci.
Un representant de cada col·legi (en el cas de Maristes Montserrat Lleida, va ser el Biel Subirats), van pujar l’escenari i allà van poder fer preguntes. Quan va acabar de respondre, la grada va poder tenir la oportunitat de preguntar-li també alguna cosa.  
Una de les respostes que ell va dir és que, per dibuixar no va necessitar anar a una acadèmia; dibuixava a la platja perquè la gent va amb poca roba i es pot dibuixar millor el cos humà.
Algun dels seus comentaris destacats van ser que caldria reduir les hores d’escola, no tindre deures i que hem d’aprofitar la tarda amb els amics.
Perquè ell diu que JUGANT S’APRÉN!!!


Anna Romero, Maria Lajara, Carme Cases, Isaac Saltó, Biel Subirats i Guillem Pastor.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.